20090510

Muhabbet kuşları için vitamin tedavisi

Filiz halindeki hububat muhabbet kuşları için çok sağlıklıdır.Ayrıca tohum tanelerinin yeterince olgunlaşıp olgunlaşmadığını test edebilirsiniz.Örneğin:

1- ½ ile 1 çay kaşığı tohum karışığını bir keseye koyup 2 cm su ilave edin.ve 24 saat yumuşamaya bırakın.

2- Daha sonra tohumlara ılık su serpin.Temizlenmiş olan kaseye tekrar dökün ve üzerini gevşekçe örtün.Tohumları ilerleyen 48 saatte çimlenmeye bırakın.Bu işlem için gün ışığı

Oda sıcaklığına ihtiyaç vardır.

3- Filizlerin boyu 1cm uzadığında ılık suyu yine serpiştirin sonra süzün ve kuşa ikram edin.

4- Bu filizleri 2-3 saat içinde bitirmemişse atın.Çünkü küflenebilir.

5- Taneli yiyeceklerin %50si filizlenir olsa dahi atın gitsin yenisini alın.

Hangi sıcaklıkta filizlenmiş tohumlar verilmeli:

Kuluçkaya yatmış kuşlar ve civcivlerle ilgilenen kuşlar filizlenmiş tohumlar yemek zorundadır.Aynı zamanda tüy döken kuşlarda yemelidir.Tüy dökümü ve kuluçka dışında yaklaşık her dört haftada 20 gün boyunca filizlenmiş tohum verilmelidir.

Uygun olmayan yiyecekler:

Her türlü lahana,ham ve yeşil patates,bakla yeşil fasülye greyfurt,erik avakado dur.

Meyva ve sebzelerin hazırlanışı:

Bütün yemişler aynı sebzeler gibi taze olmalı ve oda sıcaklığında olmalıdır.Çok iyi yıkanmış ve kuru olmaları gerekir.Çürük yerler ayıklanmalıdır.Küflü yiyecekler kesinlikle atılmalıdır.

Kendi Mutfağınızdan extra yiyecekler:

Küçük miktarda ekmek kabuğu verilebilir.Kuru kek yada peksimet pişmiş soğuk şehriye,yada pişmiş soğuk patates yemesine izin verilebilir.Haşlanmış yumurtanın sarısını yarım çay kaşığı yağsız peynirle karıştırın ve bu değerli besini kuşa haftada en az bir gün verin.Bütün içecekler ve masadaki yemeklerden tatmak yasaktır.Sizin yemek saatinde kuşunda kafeste olmasına dikkat edin.Çünkü siz yemek yerken oda kafesinde yemek yiyecektir.Extra sizin satın

Alabileceğiniz yemleri satıcılarda bulabilirsiniz.Örneğin:mısır tanesi en çok tercih edilendir.

Besin değeri çok yüksek olduğundan 6cm den daha uzun olmasına dikkat edin.Çünkü bununla fazla beslenmesine engel olun.Ama kuluçkalı ve hasta kuşlara besin olark fazla verebilirsiniz.

Hazır Vitaminler:

Vitaminler kuşların sdağlıklı beslenmesi için mükemmel bir destekleyici besindir.Bunlar ya içme suyuna yada yemine karıştırlmalı ayrıca taze yiyeceklere damlatılmalıdır.fakat son kul-

Lanım tarihlerine dikkat edilmelidir.

Karışık taneli yemler:

Bu tür yemler tüy dökümünü engelleyici ve konuşma becerisi kazandırma yolunda bol vitaminli besindir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bikaç gün önce muhabbet kuşumun suyuna vitamin ekledim fakat biras fazla koydum herld kuşum bikaç gündür tek kanadını biras daha yukarda tutuyor ve uçamıyor bunun vitaminle bi alakası var mıdır acaba ? varsa da bu geçici bi durum mudur ? vitamini bir kez kullandm ve bir daha vermedm aca etkisi geçince düselir mi ? lütfen yardım edin..

Hemen Tıkla!